De voordelen van een online psycholoog

Overweeg je om met een psycholoog te gaan praten? Misschien omdat je niet lekker in je vel zit of er een korte tijd geleden iets heftigs is gebeurd? Als je met een psychiater of psycholoog wilt gaan praten, zijn er een aantal drempels die je kunnen weerhouden om te starten met therapie. Denk aan lange wachtlijsten, de reisafstand of het niet kunnen of willen verlaten van eigen huis. Een online psycholoog neemt deze drempels voor je weg.

Altijd dichtbij

Een online psycholoog is altijd dichtbij, waar je ook bent. Door middel van wereldwijde therapie kun je overal persoonlijk contact opnemen met een psycholoog. Het maakt niet uit waar je bent, als je maar internetverbinding hebt. Zit je bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland? Dan is het geen probleem om contact op te nemen met je psycholoog die in Nederland zit. Er wordt rekening gehouden met tijdzones, hier hoef je je geen zorgen over te maken. 

Persoonlijke behandeling

Online praten met een psycholoog is niet heel anders dan praten in het echt. Er worden persoonlijke behandelingen gehanteerd om jou zo goed als mogelijk te helpen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van geautomatiseerde online therapie of chatbots, je praat gewoon met echte psychologen. Je krijgt een eigen psycholoog die met jou tijdens het proces op zoek gaat naar een oplossing. Daarnaast kun je zelf aangeven op welke je manier wilt communiceren. Dit kan via Skype of Facetime, maar ook via telefoon of mail. Jij bent de baas over je eigen behandeling. 

Online psycholoog altijd dichtbij

Voel je vrij

Vind je het lastig om met iemand te praten? Dit snappen wij heel goed. Als je iets heftigs hebt meegemaakt of je je niet zo goed voelt, kan het moeilijk zijn om iemand in vertrouwen te nemen. Door te praten vanuit je eigen vertrouwde omgeving kun je je net iets prettiger voelen. Je kunt je gerust vrij voelen om alles te delen met de online psycholoog. Ook speelt schaamte minder een rol wanneer er via een chat wordt gepraat.