NPG Utrecht staat voor Nederlands Psychologisch Genootschap. Deze website is eerder gebruikt door het genootschap om meer over hun werkzaamheden te communiceren. Tegenwoordig wordt NPG-Utrecht gebruikt om informatie te geven aan mensen die psychische hulp nodig hebben in de omgeving Utrecht. Je vindt hier informatie over de psychische hulp die aanwezig is in Utrecht op onze links pagina. Behalve informatie over hulp, geven we je ook uitleg over de verschillende hulp die er bestaat. Psychoanalyse is bijvoorbeeld gebaseerd op het denken van Sigmund Freud.

Uitleg psychische hulpvormen

Je kunt voor psychische hulp terecht bij verschillende soorten personen. Een huisarts zal je in eerste instantie helpen, waarna je doorverwezen kunt worden naar een psychiator, psychotherapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker of ervaringsdeskundige. Al deze personen zijn expert in hun eigen gebied en kunnen je helpen bij de problemen waar je mee kampt.

Utrecht als basis

NPG-utrecht neemt Utrecht als basis. Dit betekent dat je op deze website informatie vindt en blogs die vooral te maken hebben met de psychische hulp die wordt aangeboden in Utrecht.