Wat moet je doen bij een kapot dak?

We hopen natuurlijk dat het ons niet overkomt wanneer er weer een zware storm is, maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Er hoeft maar net een boom in de buurt om te vallen of een flinke tak tegen je dak aan te waaien en dan is het al gebeurd; schade aan je dak. Wanneer je erachter bent gekomen dat je schade aan je dak hebt, dan is het slim om een paar stappen af te gaan. Hieronder vertellen we je wat je moet doen bij een kapot dak.

Checken & beperken

Als je hebt gehoord dat het dak kapot is gegaan, dan is de eerste stap naar buiten gaan en de schade te gaan bekijken. Ga niet naar buiten als het nog niet veilig is natuurlijk. Als het dak beschadigd is, is het niet slim om het dak op te gaan, kijk daarom in plaats daarvan met een verrekijker en beoordeel de schade. Maak ook gelijk foto’s voor je verzekeringsclaim. Als je dit allemaal hebt gedaan, dan is het een kwestie om er voor te zorgen dat de schade die binnen wordt aangericht zo beperkt mogelijk blijft. Gebruik bijvoorbeeld emmers of potten om eventuele lekken op te vangen en bescherm de meubels door ze te verplaatsen.

Wanneer hulp halen?

Als je hebt geconstateerd dat het dak kapot is en alle voorgaande stappen hebt gedaan, dan is het tijd om een professionele dakdekker in te schakelen. Zoek eens op “Dakreparatie Utrecht” voor een dakdekker in de buurt van Utrecht. Neem daarna ook gelijk contact op met je verzekeringsmaatschappij om de schade zoveel mogelijk te melden, overleg daarna met je verzekeraar welke kosten gedekt zullen worden en welke niet. 

Tijdelijke oplossingen

Als je dak flink beschadigd is, dan kan het misschien handig zijn om een noodreparatie te laten uitvoeren of zelfklevende afdichtingsmiddelen aan te brengen om de lekken te dichten.

Eens in de zoveel tijd komt er wel eens een zware storm over ons heen razen, dan is er altijd een kleine kans dat er iets van een voorwerp tegen het dak aan vliegt en je dak beschadigd. Als je dak beschadigd is, is het de eerste stap om de beschadiging te inspecteren met een verrekijker en foto’s te maken. Daarna moet je de schade zoveel mogelijk binnen beperken en vervolgens een professionele dakdekker inschakelen die de schade kan gaan herstellen.