4 x redenen waarom een dagje strand gezond is!

Afgelopen weekend in Ibiza heb je heerlijk doorgebracht aan zee, op het strand van Figueretas Ibiza om precies te zijn. Je voelt je bijna als herboren! En dat is niet gek. Het is namelijk bewezen dat de zee en het strand echt gezond voor je zijn. Nieuwsgierig waarom? Lees dan snel verder!

De zee is goed voor je huid

Het zoute water van de zee heeft een fantastische werking op je huid. De zee ontspant de gewrichten en spieren, geneest wondjes en zelfs eczeem. Heb je last van een onzuivere huid? Ook op dit gebied zal het zoute zeewater wonderen verrichten. Zeewater verwijdert namelijk dode huidcellen. Ook gaat zeewater veroudering van cellen tegen, dankzij bepaalde mineralen die in zeewater zitten. En last but not least stimuleert het selenium, zink en silicium van het water je immuunsysteem. Snel die zee induiken dus!

Zorg voor genoeg uitstapjes naar de kust

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die aan de kust wonen en dagelijks genieten van een uitzicht op zee, minder kans hebben op een depressie. De onderzoekers concludeerden dat blootstelling aan de zoute zeelucht goed is voor de mentale gesteldheid. Conclusie voor de mensen die niet aan zee wonen: zorg voor genoeg uitstapjes naar de kust!

De voordelen van een strandwandeling

De zee heeft dus genoeg voordelen, maar zo ook het zand. Een strandwandeling heeft meer effecten dan je misschien zult denken. Naast dat een strandwandeling vaak een goede work-out op zich is, is het ook een ideale manier om je gedachten te verzetten. Even lekker uitwaaien! Op het strand is weinig afleiding, waardoor je je gedachten even helemaal kunt loslaten. De natuur en de zee hebben bovendien een rustgevende kracht. Het zorgt voor ontspanning, een geluksgevoel én een betere nachtrust.

De zee is – jawel – goed voor je seksleven!

Niet voor de hand liggend, maar toch echt waar! Door een frisse duik in de zee stijgt het testosteron- en oestrogeengehalte. En precies dát is goed voor de bedprestaties! Doe er je voordeel mee.