Waarom relatietherapie echt kan helpen

Zit je eraan te denken om relatietherapie met je partner te volgen? Hier hoef je je helemaal niet voor te schamen. Relatietherapie kan in veel gevallen helpen om je relatie nieuw leven in te blazen. Wanneer ga je in relatietherapie? Misschien heb je het gevoel dat het niet helemaal goed zit in je relatie? Of misschien is er wel iets heftigs gebeurd dat een grote impact op jullie leven heeft gehad. Er zijn verschillende redenen om in relatietherapie te gaan en het kan in veel gevallen echt helpen. 

Geen goede communicatie

Misschien de grootste reden waarom veel koppels voor relatietherapie kiezen is moeizame communicatie. Heb je het gevoel dat je partner niet naar je luistert? Of denken jullie anders over bepaalde dingen? Als een gesprek standaard uitloopt op ruzie, kan relatietherapie effectief zijn. Tijdens de gesprekken met een therapeut kunnen jullie allebei je verhaal doen en moeten jullie echt naar elkaar luisteren. De relatietherapeut helpt jullie vervolgens om de kernproblemen naar voren te halen en geeft je goede adviezen om deze op te lossen.

 

Vreemdgaan of leugens

Een belangrijke en veelvoorkomende reden waarom veel koppels voor relatietherapie kiezen is vreemdgaan. Dit heeft een enorme impact op je leven en zorgt voor een vertrouwensbreuk in de relatie. Ieder stel gaat anders om met de gevolgen, maar er moet zeker iets gebeuren om het weer goed te krijgen. Vreemdgaan hoeft zeker niet het einde van de relatie te betekenen, maar het is belangrijk om er met elkaar over te praten. Lukt dit niet? Een relatietherapeut kan jullie hierbij helpen. Dit kan bijvoorbeeld online via je eigen online psycholoog

Relatietherapie NPG Utrecht

Online relatietherapie

Lijkt relatietherapie je wel wat, maar weet je niet hoe en wat? Naast de traditionele vorm van therapie met een psycholoog of psychiater kun je tegenwoordig ook voor online relatietherapie kiezen. Deze online therapeut werkt precies hetzelfde als normale relatietherapeuten alleen dan via het internet. Je kunt niet alleen je therapie volgens huis volgen, maar ook kun je zelf bepalen op wat voor manier je de therapie krijgt. Ook hoef je niet lang te wachten, er is namelijk geen wachtlijst.