Tips tegen eenzaamheid in de coronacrisis

Corona heeft veel invloed op het leven van iedereen. Je kan niet meer of in ieder geval veel minder bij elkaar op bezoek en je vaste wekelijkse uitjes naar een club, vereniging. Een avondje naar de bioscoop je favoriet restaurant of het theater zit er ook even niet in. Door dat we zo beperkt zijn in ongeveer alles wat ons leven leuker maakt kan je je soms best eenzaam voelen.

Gevoelens van eenzaamheid zijn helemaal niet vreemd in deze moeilijke en onzekere tijden. Maar toch ondanks alle beperkingen zijn er toch nog genoeg dingen die je kan doen om dat eenzame gevoel de leegte een beetje kwijt te raken. Bovendien is het belangrijk om gezond en vitaal te blijven. We geven je hier een paar tips die helpen tegen eenzaamheid in de coronacrisis.

Houd op een andere manier contact met familie en vrienden

Op bezoek gaan en elkaar knuffelen dat zit er even niet in. Maar probeer op een andere manier toch in contact te blijven. Schrijf leuke kaartjes en brieven naar familie en vrienden. Bel elkaar op of ga videobellen. Je kan op die manier toch een beetje met elkaar contact houden en ook je gevoelens van eenzaamheid uiten bij je familie of vrienden.

Iedere dag een wandeling maken

Het komt best voor dat je hele dagen binnen in huis zit en dat je wat gaat zitten piekeren. Om ervoor te zorgen dat je stopt met piekeren (en dat je niet alleen voor je lichamelijke maar ook voor je geestelijke gezondheid zorgt) is iedere dag een wandeling maken een goede tip. Je bent even lekker in de buitenlucht en in beweging.

Daarnaast kom je onderweg ook weer andere wandelaars en of bijvoorbeeld hondenbezitters tegen met wie je op gepaste afstand even een praatje kan maken, Ook dat doorbreekt de eenzaamheid. Weet je niet goed waar je naar toe moet wandelen? Je kan het combineren met een kleine boodschap doen of post op je dagelijkse wandeling de brieven een kaartjes die je aan familie en vrienden stuurt. Lees je graag boeken? Wellicht zit er vlak in de buurt ergens een minibibliotheek. Ook een heel leuk doel om naar toe te wandelen.

Zoek afleiding in een leuke hobby

Iedereen heet wel een hobby of iets wat je leuk vindt om te doen. Heb je last van gevoelens van eenzaamheid pak dan eens een leuke hobby op. Een legpuzzel maken, een boek lezen met een verhaal waar je helemaal als het ware in weg kruipt. Je favoriete film kijken of ga lekker creatief aan de gang met schilderen, breien of knutselen. Als je eenmaal bezig bent met iets wat je leuk vindt om te doen lijkt de tijd ook sneller te gaan en denk je even verder aan niets anders. Dit is daarom ook goed voor je geestelijke gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *