Opvouwbare scootmobiel kopen: waar op letten?

Er zijn een aantal dingen waar u het beste op kan letten bij de aankoop van een opvouwbare scootmobiel. Zo kunt u het beste goed nagaan hoe lang de accu meegaat als deze helemaal opgeladen is. U wilt natuurlijk niet ergens met een lege accu komen te staan. Een ander iets om goed op te letten bij de aankoop van een inklapbare scootmobiel zijn de afmetingen, met name de afmetingen van de scoot als deze is ingeklapt. Het is natuurlijk belangrijk dat u ‘m kan meenemen in bijvoorbeeld de kofferbak van uw auto. Ook de snelheid van de mobiel is natuurlijk iets om goed naar te kijken. De garantie is ook erg belangrijk. Niet bij iedere leverancier en iedere inklapbare scootmobiel zit dezelfde garantie en loopt de garantie niet even lang. Het is daarom verstandig om goed na te gaan hoe lang de garantie loopt en welke zaken allemaal worden gedekt door deze garantie.

Gehoord van een gebruiker
Ik ben erachter gekomen dat ook de afmetingen van de opvouwbare scootmobiel erg belangrijk zijn. Mijn eigen mobiel past met gemak in mijn auto. Echter de mobiel van een vriendin van mij past niet in de auto. De formaten kunnen dus nogal verschillen. Daarom raad ik iedereen aan om goed op de afmetingen te letten en te controleren of de opvouwbare scootmobiel wel past in bijvoorbeeld een auto. Een ander iets om op te letten is dat dit niet de snelste scootmobiels zijn.”

 

Tip: maak eerst een proefrit

Het is sterk aan te raden om een proefrit te maken met een opvouwbare scootmobiel. Het is natuurlijk niet fijn als u een mobiel koopt die u niet bevalt. Als u een proefrit maakt kunt u dan ook zelf bepalen welke model het beste bij u past op het gebied van comfort, stabiliteit en rijgemak. Er zijn namelijk veel verschillen tussen opvouwbare scootmobielen. Bij veel scootmobiel winkels kunt u onder begeleiding van een medewerker vrijblijvend een aantal verschillende modellen uitproberen. Bij sommige winkels is het ook mogelijk om bij u thuis een proefrit te maken op de mobiel. Het is natuurlijk erg fijn om in uw eigen omgeving een proefrit te maken, omdat u hier veel zal rijden.

 

Op Scootzorg.nl vind je adressen van winkels in de regio. Vaak kunt u naar deze winkel toe gaan, maar het is ook slim om de winkel bij u thuis te laten komen. Op die manier kunt u ook ervaren hoe het is om op het betreffende model te rijden in uw eigen woning. U kunt dan ook zien of de mobiel past door de gangen, deuren en of u wel gemakkelijk kunt draaien.