Na een ooglaserbehandeling

Ogen laten laseren? Als de ooglaserbehandeling met succes voltooid is moet je zorgdragen aan het herstel. Na de eerste dag kun je meestal weer scherp zien maar het is belangrijk om de ogen goed in te gaten te blijven houden en een handje te helpen met het herstel. Daarom zul je gebruik moeten maken van oogdruppels en kom je op meerdere controle afspraken. We geven je in dit artikel ook wat goede tips en adviezen mee waar je mee aan de slag kunt.

Je moet oogdruppels gebruiken

Wanneer je een ooglaserbehandeling hebt ondergaan zul je van de arts oogdruppels meekrijgen. Deze moet worden gebruikt om het hoornvlies sneller te laten herstellen. Hoe vaak de druppels per dag gebruikt moet worden hangt van van de behandeling. De arts zal een schema meegeven waar je je aan moet houden. De oogdruppels worden over het algemeen door de zorgverzekeraar volledig vergoedt.

Afspraken om de ogen te controleren

Na de ooglaserbehandeling moet je nog meerdere keren op controle komen om te kijken of het herstel gaat zoals gepland. De eerste afspraak is meestal een dag na de behandeling. De ogen worden dan onderzocht en op gemeten. Er worden ongeveer drie tot zes controle afspraken gemaakt. Informeer van te voren goed of deze controle afspraken inbegrepen zijn bij de prijs of niet. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Tips en adviezen na een ooglaserbehandeling

Hoe snel je herstelt van een ooglaserbehandeling heeft ook te maken met je eigen inzet. Je kunt verschillende doen om het herstel te bevorderen. Zo is het belangrijk om in ieder geval de eerste week gebruik te maken van een zonnebril als je naar buiten gaat. Het is sowieso aan te raden om de eerste jaar na de ooglaserbehandeling een zonnebril te dragen als de zon schijnt. Dit in verband met de uv straling die behandeling deels teniet kan doen. Probeer ook de eerste weken zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Gebruik de eerste weken geen make-up en beoefen geen zwarte sporten. Zwemmen mag ook pas na enkele weken. Wanneer je weer veilig kunt autorijden kun je het beste overleggen met de arts.