Een mondkapje bestellen met deze 5 tips

Wil jij een mondkapje bestellen? Dan zie je dat je online bijzonder veel keuze hebt. Er worden allerlei soorten mondkapjes aangeboden, in een groot aantal kleuren, met een opdruk (je kunt zelfs je eigen foto laten bedrukken) en met allerlei patronen. De overheid heeft het ondertussen niet verplicht gemaakt, maar wel streng geadviseerd, om ook een mondkapje in openbare ruimtes te dragen. Met de onderstaande tips is een mondkapje bestellen kinderspel.

Tip 1: een mondkapje bestellen doe je online

De beste plek om een mondkapje te bestellen is online. Hier is het assortiment enorm en is er vast een geschikt kapje te vinden voor jouw smaak en doeleinden. Omdat er zoveel verschillende soorten mondkapjes worden aangeboden online, is het wel belangrijk dat je een paar zaken in de gaten houdt. Zoek eerst naar een betrouwbare winkel (het liefst Nederlands), controleer de kwaliteit van de mondkapjes die ze verkopen en gebruik de filters om tussen het assortiment jouw perfecte mondkapje te vinden.

Tip 2: koop een stoffen mondkapje

Eén manier om het assortiment alvast kleiner te maken als je een mondkapje gaat bestellen is door het soort te bepalen. Je kunt dan een wegwerp mondkapje bestellen, maar die gaat maar één keer mee. Een stoffen mondkapje doe je in de was en gebruik je keer op keer. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Tip 3: koop genoeg mondkapjes

Als je mondkapjes nodig hebt voor het openbaar vervoer en voor de openbare ruimtes, dan is één mondkapje bestellen waarschijnlijk niet genoeg. Houd er rekening mee dat als je gaat reizen, je voor elke etappe een nieuw mondkapje nodig hebt. Ga je winkelen, dan moet je je mondkapje vervangen elke keer als je deze afzet. Bereken dus hoeveel mondkapjes je nodig hebt voor het dagelijks leven, tel daar 5 bij op omdat deze in de was zitten en je hebt een goed idee van de getallen die je nodig hebt.

Tip 4: koop bij een Nederlandse producent

Ga je een mondkapje bestellen, dan is de kwaliteit belangrijk. Dat, plus het feit dat het een mondkapje moet zijn die in ons land is goedgekeurd. Koop daarom je mondkapje bij een Nederlandse winkel. Zij kennen onze situatie en hebben daar hun assortiment op aangepast. Je weet dan wat je krijgt en kun je je kapje gemakkelijk terugsturen als je er niet tevreden over bent.

Tip 5: koop een mondkapje met filter

Voor het dagelijkse leven in Nederland heb je een niet-medisch mondkapje nodig. Deze beschermt je niet tegen het oplopen van het virus, maar zorgt ervoor dat je het virus niet kunt overdragen. De meest veilige situatie ontstaat als iedereen een kapje draagt, zoals in het OV. Wil je wat extra bescherming, dan kun je een mondkapje met filter kopen. Deze zijn niet bedoeld voor het medische personeel, maar houden het virus wel aanzienlijk beter bij je weg.

Met deze 5 tips vind je vast het juiste mondkapje voor jou.