De drie grootste voordelen van mondwater

Mondwater is een vaste gast in de badkamer van veel Nederlanders. Het is een veelzijdig middel en een goede manier om je mondhygiëne op peil te houden. Na het tandenpoetsen je mond nog even naspoelen met een mondwater en je hebt de rest van de dag een frisse mond. De voordelen gaan echter verder dan dat. Wat heb je er verder nog aan? Wat zijn de drie grootste voordelen aan het gebruik van een mondwater? We zetten het voor je op een rijtje.

Een frisse adem

De reden dat de meeste mensen een mondwater gebruiken. Door het gebruik van mondspoeling blijft er een krachtige, frisse smaak in je mond achter. Zo loop je met een goed gevoel de badkamer uit. Het helpt daarbij ook dat het mondwater de slechte bacteriën in je mond doodt. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld een slechte adem. Bovendien komt het mondwater ook op plekken waar je met je tandenborstel niet kunt komen. Zo blijft geen plek in je mond ongepoetst.

Tandsteen verwijderen

Tandsteen is een veelvoorkomend probleem en iets waar veel mensen mee kampen. Het is een verharde laag tandplak op je tanden. Het is echter niet verstandig om het te laten zitten. Als je dat doet kan het namelijk leiden tot ontstekingen van het tandvlees. Bovendien kan het ook zorgen voor gaatjes en een vieze geur uit je mond. Gelukkig is tandsteen verwijderen ook mogelijk met mondwater. Het onderhouden van een goede mondhygiëne is namelijk de meest effectieve manier om de aanwezigheid van tandsteen zoveel mogelijk te verminderen. Ook hierbij kan mondwater een goed hulpmiddel zijn.

Ontstoken tandvlees spoelen

Zoals eerder vermeld kan het niet op tijd aanpakken van tandsteen ervoor zorgen dat je last krijgt van ontstoken tandvlees. Dit herken je aan het feit dat je tandvlees roder van kleur is, wat meer gezwollen is en bloedt bij het poetsen. De vuistregel is dat gezond tandvlees niet hoort te bloeden. Gelukkig kun je met een groot aantal mondwaters op de markt je ontstoken tandvlees spoelen om te voorkomen dat het erger wordt en de problemen met je gebit toenemen.