3 toeristische hotspots in Utrecht

Utrecht is een gezellige, knusse stad met veel historie. Denk aan prachtige geveltjes, herenhuizen en karakteristieke grachten. Daarnaast staat de stad bol van sfeervolle eetgelegenheden en hippe bars. Een dagje Utrecht is dan ook zeer de moeite waard. Welke hotspots mag je niet missen?

1 De hoogste kerktoren van Nederland

Wie Utrecht zegt, zegt ook Domtoren. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een bezoekje aan Utrecht is dan ook niet compleet zonder het beklimmen van de 465 treden van de toren. Daarmee sta je boven in de hoogste kerktoren van ons land, want de Domtoren is een indrukwekkende 112 meter hoog.  Dat betekent uiteraard ook dat je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de mooie binnenstad van Utrecht. Sinds de bouw in 1254 heeft de Dom al heel wat restauraties te verwerken gehad, maar dat doet niets af aan de muurschilderingen uit 1430 of de dertiende-eeuwse mozaïekvloer die je binnen in de toren vindt.

2 Stad vanaf het water

Kenmerkend voor de binnenstad van Utrecht is de Oudegracht, die zich al slingerend een weg baant door de stad. Het is heerlijk toeven op één van de terrasjes op de kade of in de vele restaurants die zich in de sfeervolle werfkelders aan het water bevinden. Maar de Oudegracht biedt meer. Wat dacht je van een blik op de stad vanaf het water? Dat kan met een rondvaartboot, maar ook met een kano of een waterfiets. Vanaf het water krijg je een heel andere kijk op de stad. Wil je graag meer over de geschiedenis van de stad leren, dan kun je het beste kiezen voor een rondvaart, maar ben je liever sportief bezig dan stap je natuurlijk in een kano of waterfiets.

3 Terug naar de Middeleeuwen in Oudaen

Direct aan de Oudegracht bevindt zich Stadskasteel Oudaen. Dit is niet alleen een plek waar je lekker kunt eten en drinken; in de werfkelder bevindt zich namelijk een heuse bierbrouwerij. De geschiedenis van deze stadsbrouwerij is helemaal tot de Middeleeuwen terug te voeren. Tijdens een rondleiding leer je alles over het brouwproces en uiteraard mag een proeverij dan niet ontbreken.